Skyview Remote Magnetometer

For general discussion of the Just Aircraft family of aircraft.
Includes: Highlander, Escapade, Summit and SuperSTOL.

Moderator: scubarider2

Skyview Remote Magnetometer

Postby FredHoffman » Sun Nov 06, 2016 10:45 pm

Anyone mount the Skyview Remote Magnetometer in the wingtip? I plan on mounting mine under the fiberglass wingtip. Just wondering if the Aveoflash Strobe lights /Nav lights will cause problems for the Magnetometer.

Fred
Attachments
IMG_5314.jpg
FredHoffman
Seasoned Member
 
Posts: 85
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:57 pm

Re: Skyview Remote Magnetometer

Postby AV8R Paul » Sun Nov 06, 2016 11:14 pm

I have a Kitfox with an Advanced Flight System, my Magnatomiter is mounted in the Wing Tip, last rib, by the Navigation lights & strobe. It is placed on the inside of the rib, not on the same side of the rib as you are showing in the picture. . It has worked fine.
AV8R Paul
SuperSTOL XL - S/N JA498-11-16
AV8R Paul
Veteran Member
 
Posts: 160
Joined: Sun Mar 22, 2015 7:49 pm
Location: Texas

Re: Skyview Remote Magnetometer

Postby gkremers » Tue Nov 08, 2016 6:45 pm

Fred,
I also mounted mine I the wing, just inside of the last rib. No issue with the Aveo nav/strobes.

Gary
User avatar
gkremers
Veteran Member
 
Posts: 403
Joined: Sun Aug 08, 2010 8:06 am
Location: Michigan

Re: Skyview Remote Magnetometer

Postby FredHoffman » Wed Nov 09, 2016 9:48 am

Thanks Paul and Gary for the responses.

I also did an experiment with a compass. The Aveoflash has no effect on the compass on or off with the compass touching to it. The wires do though, but they have to be within an inch to see any movement of the compass needle. I think it will be easy to keep the wires from the strobes far enough away.

Fred
FredHoffman
Seasoned Member
 
Posts: 85
Joined: Fri Mar 23, 2012 8:57 pm


Return to Just Aircraft